Beautysupplementen die je een heuse verjongingsboost beloven: celebs en influencers zweren erbij. Maar werken ze écht? Beautylover Lynn doet de ultieme test.
Wie begrijpt hoe huidveroudering werkt, heeft een streepje voor om fijne lijntjes en rimpels doelgericht te doen vervagen. Hoe belangrijk is het écht om elke avond je gezicht schoon te maken? En welk effect hebben beautysupplementen nu eigenlijk? 5 verrassende feiten over huidveroudering die elke vrouw zou moeten weten.
Beautysupplementen die je een gezonde glow, strakkere huid en minder rimpels beloven: Hollywood zweert erbij. Helpen beautypillen écht om huidveroudering tegen te gaan? En welke zijn de moeite waard?
You are what you eat. Met deze uitspraak zijn velen onder ons het ondertussen eens. Maar staan we wel genoeg stil bij wat we dagelijks op onze huid smeren en welke invloed dit heeft op niet alleen ons uiterlijk maar ook ons innerlijk? Om nog maar te zwijgen van de impact op het milieu. Laat ons eens even een kijkje nemen naar ingrediënten die veelvoorkomend zijn in de cosmeticawereld, maar tevens door velen naar de zwarte lijst worden verbannen. En is deze boycot terecht of niet?
Smeren maakt voor heel wat vrouwen en mannen deel uit van hun dagelijks verzorgingsritueel. Er zijn heel wat producten op de markt om de huid te hydrateren, beschermen en voeden. De meeste skin care merken bieden zowel dag- als nachtcrèmes aan. Volgens sommigen is het overbodig dat er 2 potjes in de badkamer staan, want deze crèmes doen toch beide hetzelfde? Maar dit is een fabeltje. Er is een groot verschil qua textuur en werkzaamheid.
Meer en meer mensen liggen wakker van de impact die hun keuzes hebben op de mensen rondom hen, de dieren en de planeet. We zien zowel bij consumenten als bij producenten een toenemend besef dat cosmetica en verzorgingsproducten ook diervriendelijk kunnen zijn. Veggie, vegan, dierproefvrij, cruelty free, … het zijn modewoorden die de laatste jaren aan populariteit gewonnen hebben. Maar wat betekenen al die termen in de cosmeticawereld nu exact?
Huidveroudering is een natuurlijk proces waar we allemaal mee te maken krijgen. Vanaf de leeftijd van 12 jaar is onze huid in theorie volwassen en vanaf 25 jaar beginnen sommigen onder ons al de eerste tekenen van huidveroudering te zien. Dit omdat de celdeling dan minder actief wordt en de aanmaak van collageen afneemt. Vanaf die leeftijd daalt de collageenaanmaak met 1,5% per jaar, met huidverslapping- en verzakking tot gevolg. De fontein van eeuwige jeugd werd tot nu toe nog niet ontdekt. Veroudering kunnen we dan ook niet helemaal tegenhouden, maar we kunnen het wel vertragen.