Visie expert

Dr. Audrey Baguet aan het woord

Permanent proces
De huid regenereert en vernieuwt zich continu. Dit complex fysiologisch proces van vernieuwing duurt bij benadering 28 dagen. Het herstructureren, voeden, vernieuwen en verzorgen van de huid is bijgevolg een permanent proces. Zowel voor orale Anti-Age supplementen die worden ingenomen als voor topische producten die van buiten uit worden gebruikt, is het dus belangrijk om ze voldoende lang te gebruiken om van een maximaal effect te kunnen genieten.

Fase 1

Wat gebeurt er na 1 maand gebruik met de huid?

Het gebruik van de Collagen Anti-Age Drink zal vanaf dag 1 zorgen voor het opstarten van vele fysiologische en structurele processen, die op termijn leiden tot een betere hydratatie, vochtbalans, structuur, ondersteuning en elasticiteit van de huid.

Studies tonen aan dat inname van hyaluronzuur, in voldoende hoge dosis, reeds na enkele weken de vochtbalans van de huid herstelt en optimaliseert wat resulteert in een zachte, volle huid. Een recente studie illustreert dat dagelijkse inname van 120mg hyaluronzuur al na 3 weken zorgt voor een 15% stijging in vochtgehalte van de huid.

Een beter gehydrateerde, glanzende huid en een frissere teint na 1 maand kan bijgevolg wetenschappelijk verklaard worden dankzij de doeltreffende en snelle werking van hyaluronzuur.

Het herstellen van een verslapte huid, verzwakt bindweefsel en een gefragmenteerd collageennetwerk is een intensief proces. Uit studies blijkt dat de eerste significante effecten van orale collageensupplementatie op collageen- en elastinesynthese, rimpelvermindering en toename in elasticiteit gemiddeld worden gevonden na een 4-tal weken. Na fase 1 is de basis gelegd voor een gestructureerd collageennetwerk dat na verloop van tijd zal zorgen voor een strakkere, gladdere huid. Op dit moment beginnen fijne lijntjes reeds te vervagen.

Fase 2

Wat gebeurt er na 3 maand gebruik met de huid?

Het collageennetwerk is nu zodanig hersteld en versterkt dat de resultaten ook zichtbaar zijn op plooien en diepere rimpels. Onderhuids is er opnieuw een strakke structuur gevormd dankzij een terug denser en goed gestructureerd collageennetwerk. Literatuur illustreert namelijk dat orale inname van collageenpeptiden de collageen- en elastinesynthese in de lederhuid stimuleren.

Consistent, langdurig gebruik van collageenpeptiden rendeert. Na 8-12 weken zijn rimpels waarneembaar verminderd, is elasticiteit opmerkelijk toegenomen en ziet de huid er opvallend stralender en gladder uit. Dit kan gestaafd worden aan de hand van resultaten uit verschillende recente klinische studies. Inname van collageenpeptiden zorgt voor een daling in collageenfragmentatie van 18% na 4 weken en 31% na 12 weken. Voor vochtgehalte van de huid worden gelijkaardige resultaten gevonden; 16% stijging na 4 weken en 28% stijging na 8 weken. Volgens een andere studie resulteert supplementatie van collageen peptiden in gemiddeld 8% minder rimpels na 4 weken en 13% na 8 weken.

Het gebruik van Collagen Anti-Age Beauty Drink gedurende 3 maand zal bijgevolg ongetwijfeld zorgen voor minder rimpels, een stralende jeudige look en strakkere goed gehydrateerde huid over het hele lichaam.

Referenties

  • Kawada, Yoshida, Matsuoka, Sakamoto, Odanaka, Sato, Yamasaki, Kanemitsu, Masuda, Urushibata 2014. Ingested hyaluronan moisturizes dry skin. Nutritional Journal 13: 70.
  • Asserin, Lati, Shioya, Prawitt 2015. The effect of oral collagen peptide supplementation on skin moisture and the dermal collagen network: evidence from an ex vivo model and randomized, placebo-controlled clinical trials. J of Cosm Dermat 14: 291-301.
  • Proksch, Schunck, Zague, Segger, Degwert, Oesser 2014b. Oral intake of specific bioactive collagen peptides reduces skin wrinkles and increases dermal matrix synthesis. Skin Pharmacol 27: 113-119.